Je immuunsysteem versterken met deze 10 ingrediënten

immuunsysteem versterken: ingrediëntenHoewel een verkoudheid niet meteen ernstig is, kan het best vervelend zijn. Om je zo goed mogelijk te wapenen tegen een opkomende verkoudheid of griep, neem je best je voorzorgen door je immuunsysteem te versterken. Van kurkuma tot chilipeper: met deze 10 ingrediënten hou je ziektekiemen op een afstand.

#1 Gember

Gember is het perfecte ingrediënt om een gerecht extra pit te geven, maar je kan er ook thee van maken. Met de combinatie van een hoge concentratie antioxidanten en een dosis vitamine C geeft gember jouw immuunsysteem een flinke boost. Zowel verse als gedroogde gember zit vol gezonde stoffen, al wint verse gember wel van de gedroogde variant.

#2 Kurkuma (Geelwortel)

Kurkuma is vooral bekend van de Oosterse keuken. Maar wist je ook dat ditImmuunsysteem versterken met kurkuma gele kruid een helende werking heeft? Kurkuma bevat namelijk curcumine, een krachtig antioxidant dat ontstekingen in het lichaam tegengaat. Extra tip: curcumine wordt beter opgenomen door het lichaam als je het combineert met piperine uit zwarte peper. Altijd een snufje zwarte peper bij kurkuma doen dus!

#3 Knoflook

Knoflook gebruik je vooral als smaakmaker, maar deze plant heeft nog een pak andere voordelen: het is goed voor hart- en bloedvaten, werkt bloeddrukverlagend en gaat schimmelinfecties tegen. Het is zonder twijfel één van de meest krachtige natuurlijke remedies om je verdedigingsmechanisme aan te scherpen.

#4 Koriander

Immuunsysteem versterken met korianderKoriander – soms ook Chinese peterselie genoemd – voegt niet alleen veel smaak toe aan gerechten, het versterkt ook je immuunsysteem en reinigt het bloed. Zo ben je minder gevoelig voor virussen. Koriander stimuleert bovendien de eetlust en bevordert je spijsvertering.

#5 Basilicum

Het populaire keukenkruid basilicum is niet meer weg te denken uit de mediterrane keuken, maar heeft ook verrassend veel gezondheidsvoordelen. Zo helpt basilicum bij verkoudheden en griep, heeft het een positief effect op de spijsvertering en heeft het een gunstige invloed op bloedglucose.

#6 Kaneel

Kaneel wordt vaak toegevoegd aan heerlijke desserts. Bijkomend voordeel:Immuunsysteem versterken met kaneel de stoffen in deze specerij hebben ook antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Kaneel werkt ontstekingsremmend en zit vol antioxidanten. Reden genoeg dus om een extra schepje kaneel aan je koffie, smoothie of ontbijt toe te voegen.

#7 Noten en zaden

Noten en zaden zijn echte vitaminebommetjes vol vezels, eiwitten en gezonde vetten. Bovendien bevatten ze veel belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Allemaal stoffen die je nodig hebt om griep te bestrijden. Het advies om dagelijks een klein handje noten te eten geldt niet voor niets.

#8 Mosterd(zaad)

Mosterd is niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Zo helpt mosterdzaad bij het losmaken en verminderen van slijm in je keel en neus. Ook zorgt het voor een verbeterde bloedcirculatie. Handig als je verkouden bent.

#9 Chilipeper

Immuunsysteem versterken met chilipeperChilipepers zitten boordevol caroteen, een provitamine die kan omgezet worden in vitamine A. De scherpe smaak van deze pikante smaakmaker verhoogt je lichaamstemperatuur, waardoor je gaat zweten wat eveneens je immuunsysteem een handje helpt.

#10 Limoen

Last but not least: limoen. De fytonutriënten in limoen geven je immuunsysteem een stevige boost. Ook zit de limoen vol vitamine C, hét geheime wapen tegen een opkomende verkoudheid!

Ontdek onze algemene tips om je weerstand op een natuurlijke wijze te verhogen.

Heel Banner

Recente artikels

Laat een reactie achter

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Witte bloedcellenHooikoorts